Laenutüübid Eestis kiirlaen välismaalt

Kui otsite laenu Eestist, on teil hea meel teada saada, et neid laene on saadaval mitut tüüpi. Lisaks lühiajalistele laenudele saab võtta ka pikaajalist tarbimislaenu. Need on suured laenud, mida kasutatakse erinevatel eesmärkidel, sealhulgas reisimiseks, õppimiseks, tähistamiseks ning kodu- ja autoremondiks. Erinevalt pangalaenudest ei nõua seda tüüpi laenud tagatist ja krediidikontrolli ei teostata. Lisaks on tingimused ja intressimäärad tavaliselt väga mõistlikud.

eraisiku laen

Lisaks on Eesti majandus praegu suurem kui enne pandeemiat. Lisaks on oluliselt vähendatud maksepuhkuste arvu. Kui panku ja ülejäänud finantssektorit Covid-19 piirangud negatiivselt mõjutanud ei ole, näeb Eesti valitsus võlataseme järsu hüppe ohtu. Sellisena on see riik teinud märkimisväärseid edusamme seda tüüpi finantskriisi ohu vähendamisel.

Hetkel on suurem osa Eesti laenudest antud kodumajapidamistele ja moodustavad kiirlaen välismaalt 40% koguvaradest. Sellisena peegeldavad eluasemelaenud riigi universaalset pangandusmudelit ja siseturu kontsentratsiooni. Seetõttu eelistavad Eesti leibkonnad asuda pigem koduomanikuks kui üürnikuks ning intressimäärad jäävad alla EL-i keskmise. See suundumus jätkub tõenäoliselt ka lähitulevikus. Lisaks jätkab Eesti eluasemeturg kasvu, eluasemehinnad tõusid kuuga 12,1%.

Eesti pangad pakuvad erinevaid finantsteenuseid, sealhulgas täiustatud varahaldus- ja liisinguteenuseid. Tegelikult kuuluvad Eesti pangad maailma suurimate faktooringu- ja liisinguteenuste pakkujate hulka. Nende suurimad pangad on Skandinaavia pangakontsernide tütarettevõtted, ülejäänud pankadest on enamus kas Eesti omanduses või välisomanikega. Nendel pankadel on väga madal intressimäär ja need muudavad raha laenamise lihtsaks. Niisiis, millised on erinevad laenutüübid Eestis saadaval?

Kodulaen on suurepärane valik enamiku vajaduste rahuldamiseks, valikuvõimalused ulatuvad mõnest tuhandest kuni kümnete tuhandete euroni. Refinantseerimislaen on suurepärane viis mitme vanema laenu koondamiseks.LHV koduremondilaen võimaldab rahastada kodu remonti või osta kinnisvara ning sellel puuduvad tagatisnõuded. LHV tarbimislaen on veel üks suurepärane võimalus kodu korrastamiseks või uue kodumasina ostmiseks.

Eesti investorid saavad investeerida uutesse ettevõtetesse ja toodetesse tuluturu kaudu. Income pakub veebipõhist juurdepääsu laenudele kogu maailmast ning protsess on kiire ja lihtne. Laenu saad taotleda Eestis igal ajal ja saad otsuse 24 tunni jooksul. Mõned laenuandjad võivad küsida erinevaid dokumente, kuid võite olla kindel, et te ei kaota kunagi oma raha. Enamik Eesti ärilaene on suhteliselt väikesed ja sobivad seetõttu madala sissetulekuga inimestele.

Teine võimalus oma rahaasjade heas kaitses veendumiseks on kasutada tarbimislaene viimase abinõuna, eriti suurte ostude puhul. Viimase kahe aasta jooksul võtsid Eestis, Lätis ja Leedus ligi pooled vastajatest suure ostu katteks tarbimislaene. Sama kehtib neljakümne üheksa-aastaste või vanemate kohta. Ajavahemik on tarbija jaoks oluline tegur ja võib isegi mõjutada nende laenuvalikut.

Riiklik investeerimispank: NIB on rahvusvaheline pank, mis kuulub kaheksale liikmesriigile. Alates NIB-ga liitumisest on Eesti saanud 1,5 miljardit eurot laenu. Mõned näited edukatest projektidest on Enefit Green AS, Tartu Ülikooli Kliinikum, Ida-Viru Keskhaigla ja Põhja-Eesti Haiglakeskus. NIB-lt on laenu saanud ka mitmed suuremad ehitusprojektid, sealhulgas Estlink 1 ja 2.

Laenuportfelli kvaliteet on suurepärane. Vaid 5% laenudest on üle 60 päeva viivises, mis on teiste majandusharudega võrreldes madal protsent. Eesti eluasemelaenude kvaliteet on rahapoliitika tulemusel paranenud. Värske valitsuse uuring näitab, et laenuvõtjad on endiselt oma koduvalikuga rahul. Eesti Panga raport ütleb, et valitsus on astunud samme turvalise eluasemelaenu turu tagamiseks.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.