Я Web Разработчик И Я Уже 10 Дней Не Могу Написать Простейшее Приложение

Як всім відомо, платформа Node.js популярна в IT-індустрії в якості середовища для розробки серверних застосунків. Одна з основних причин цього полягає в тому, що ця платформа заснована на JavaScript. Якщо ви – JS-розробник, то ви без особливих складнощів можете стати фулстек-програмістом. Це – одна з конкурентних вакансія Middle Node.js Розробник переваг того, хто знає JavaScript. Python – це високорівнева мова програмування з динамічною типізацією, яка вже багато років користується популярністю в IT-індустрії. А саме, на що вказують результати безлічі досліджень, Python можна назвати найпопулярнішою мовою програмування минулого десятиліття.

Бекенд на Node JS

Вищенаведені факти про Go дозволяють нам говорити про те, що це – теж чудова мова. Можливо, ви роздумуєте зараз про те, чому ви ще пишете на чомусь іншому, а не на Go. Я, зізнатися, коли трохи дізнався про Go, думав про те ж саме. Багато програмістів вивчали C в якості першої мови.

Вебинар «бекенд Для Планировщика Задач» Подія В Архіві

Крім того, якщо судити за результатами досліджень, то виявиться, що Go показує кращу динаміку зростання, ніж JavaScript і Python. В результаті можна говорити про те, що в останні місяці 2020 року ця тенденція продовжиться. І я, навіть, хоча моїм першою серверною мовою була JavaScript, віддаю перше місце Go.

  • Ось, наприклад, групалюбителів Node.js, до якої входжу і я.
  • Тобто більшість хоче вчити Python, потім JavaScrip і Go.
  • Якщо говорити про середню зарплату Node.js-розробника в США, то це буде щось в районі $48,000 – $130,000 в рік.
  • Одна з основних причин цього полягає в тому, що ця платформа заснована на JavaScript.
  • Але тут мені хотілося б поговорити про Node.js, про одну з найпопулярніших платформ, призначених для виконання JavaScript-коду.

Існує безліч бібліотек, фреймворків, допоміжних інструментів для Python. Тобто – яка б перед вами не стояла задача, досить імовірно те, що хтось її вже вирішив. Адже Python використовується для вирішення найрізноманітніших завдань вже понад 20 років.

Дослідження Stack Overflow

Це говорить нам про те, що Node.js – це по-справжньому швидка платформа. Річ у тому, що читання і запис файлів – це одне з найважливіших завдань серверів. Node.js справляється з цим завданням дуже добре. Go – це C-подібна мова, тому того, хто знайомий з C або з іншими схожими https://wizardsdev.com/ мовами, не доведеться, освоюючи Go, вивчати щось зовсім нове. Тому тим, хто ним користується, не доводиться дбати, як при C ++ – розробці, про щось на кшталт управління пам’яттю. Бачачи ці дані, нескладно зробити висновок про те, що Go користується великою увагою розробників.

Бекенд на Node JS

Тому, хто навчався саме так, дуже легко буде вивчити Go і приступити до її використання. Як бачите, Node.js цілком можна назвати відмінною платформою, що дозволяє використовувати JavaScript в бекенд-розробці. Автор любить вибрані ним мови, наводить статистику з ними, але бачить лише те, що хоче там бачити. Жодна мова не має такого кута нахилу по динаміці, що має TypeScript. Більшість розробників, хто спробували з нею працювати, можуть сказати, що вона має просто гігантську перевагу у порівнянні з JavaScript. Go, як видно, дуже добре почувається в останні кілька років.

Typescript Для Бекенд

Той, хто працює в цій індустрії, бачив, як технології приходять і йдуть. Іноді ці технології проводять своє недовге життя практично непомітно. Технологіям нелегко виживати у світі програмування. Варто уточнити, що Wanted Languags в опитуванні Stack Overflow – це мови які програмісти хотіл б вивчити в наступному році. Тобто більшість хоче вчити Python, потім JavaScrip і Go. Це не говорить про те, що вони будуть вчити ці мови, або ці мови стануть популярними, чи для цих мов відкриється більшість вакансій.

Бекенд на Node JS

У ньому, в 2019 році, взяло участь понад програмістів. За його результатами можна зробити висновок про те, що лідером серед мов програмування є Python. А друге і третє місця, відповідно, займають JavaScript і Go. Наприклад, Go – це мова, яка розвивається вкрай швидко, і популярність якої постійно зростає.

Я думаю, що в аналогічному дослідженні цього року ми, можливо, побачимо іншу таблицю лідерів. Особисто мені дуже подобається платформа Node.js. Саме з неї я почав займатися серверною розробкою. Але тут мені хотілося б поговорити про Node.js, про одну з найпопулярніших платформ, призначених для виконання JavaScript-коду.

Обучение В Браузере: Теория, Тесты, Упражнения

Тепер поговорімо про те, в яких ситуаціях може бути цікава кожна з обговорюваних нами мов. Для того, щоб зробити ваш профіль повноцінним, вкажіть вашу пошту. Платформа Node.js використовується великими компаніями, такими, як Uber, LinkedIn, Netflix і Facebook. 7️⃣ Топ 10 ошибок начинающих бекенд-разработчиков. Ми відправимо вам лист з посиланням для підтвердження.

А при виході оновлень не страждає зворотна сумісність. Старий код залишається повністю працездатним при виході нових версій мови. Це – надійна мова, що дозволяє розробляти високопродуктивні застосунки. Вона підтримує конкурентність і розробку серверного коду, що називається, «з коробки». Загляньмо в GitHub-репозиторії, пов’язані з важливими нас мовами, і подивимося на те, наскільки активно ведеться робота над ними. Річ у тому, що в ній є всього 25 ключових слів, а кількість структур даних менше, ніж в інших мовах.

Сильні Сторони Go

Але якщо згадати минуле, виявиться, що мови програмування мають величезну історію. В їх історії було безліч помітних подій, що зробили серйозний вплив на індустрію. Наприклад, C і Java, одні з найстаріших мов програмування, до сих пір знаходять широке застосування. Але якщо поцікавитися їх популярністю, виявиться, що зараз вони займають не найвищі позиції.

У відповідного сховища більше спостерігачів, ніж у репозиторіїв, пов’язаних з двома іншими мовами, у нього більше зірок. Правда, у цього сховища менше форків, ніж у двох інших. Це якщо говорити про результати наведеного опитування і про перспективи. Звичайно ж на TypeScript не писатимеш програми для космічної, медичної чи взагалі для науково-ємної галузі. Але якщо говорити про найпопулярнішу галузь в програмуванні, як мінімум, в Україні – вебпрограмування, то TypeScript тут має найкращу перспективу. Node.js – це не якась система, перевантажена можливостями.

Навигация По Записям

Go – це мова програмування, застосування якої полегшує розробку простих, надійних і ефективних застосунків. Вона з’явилася у 2009 році, але не стала такою ж популярною, як Python і JavaScript. Однак відтоді, Go два рази називали «мовою року».

Навколо Node.js і JavaScript склалася величезна спільнота. Ось, наприклад, групалюбителів Node.js, до якої входжу і я. Крім того, існують Slack-канали та дискусії на Stack Overflow, присвячені Node.js і JavaScript. Якщо ви зіткнетеся з якоюсь проблемою – завжди знайдеться той, хто зможе вам допомогти. Тобто – Python-застосунки можна запускати на Linux, Windows і Mac.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.